Home / Calisthenics Materiaal Voor Beginners

Calisthenics Materiaal Voor Beginners

Filter
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Calisthenics-Materiaal-Voor-Beginners

Een goed begin is het halve werk

Je hebt gehoord van calisthenics en kunt niet wachten om ermee te beginnen. Als starter is het belangrijk om je te concentreren op de basis oefeningen, om zo een krachtig fundament op te bouwen. Om dit zo effectief en efficient mogelijk te doen, maak je gebruik van calisthenics materiaal. De eerste vraag die je jezelf moet stellen om te bepalen welk calisthenics materiaal je nodig hebt is: waar ga ik mijn calisthenics training uitvoeren? Doe je dit thuis of in het park. Wanneer je thuis gaat trainen dan is een optrekstang en equalizer een must. Ben je van plan om in het park te trainen? Dan kun is vaak gebruik maken van de optrekstang die daar aanwezig is. Naast deze twee must haves zijn er een aantal andere calisthenics materialen die je enorm zullen helpen bij het starten van je calisthenics avontuur. Hieronder vind je een selectie materialen welke geschikt zijn voor de beginnende calisthenics atleten.Weergave:
  3 / 3  Bezig met laden...
Verstelbare Fitness Equalizer Dip Bars | StreetGains®
Verstelbare Fitness Equalizer Dip Bars | StreetGains®

De Equalizer heeft een verstelbare hoogte van 70 tot 100 cm.

€129,95 € 114,95
In hoogte verstelbaar
X-Mount Muur En Plafondhaak Bevestiging Voor Suspension Trainer | StreetGains®
X-Mount Muur En Plafondhaak Bevestiging Voor Suspension Trainer | StreetGains®

Met de X-Mount bevestig je eenvoudig elke suspension trainer aan een muur of het plafond.

€ 17,95
X-Mount Plafondhaak Bevestiging Voor Ringen | StreetGains®
X-Mount Plafondhaak Bevestiging Voor Ringen | StreetGains®

Bevestig de ringen eenvoudig aan het plafond.

€ 32,95
  1 2  3   

Essentiële calisthenics materiaal voor de beginner

Of je er nou voor kiest om thuis of in het park te trainen, de basics mogen zeker niet ontbreken. Maar wat zijn deze basics? De essentiële calisthenics materialen voor een beginnende sporter zijn: resistance bands, parallettes,  ab wheel, magnesium, en een springtouw.

Resistance Band

Allereerst de resistance bands. De bands zijn een geweldige calisthenics materiaal. De resistance band kan gebruikt worden om een bodyweight oefening makkelijker te maken. Precies wat je nodig hebt als beginner. Dit geeft je de mogelijkheid om een zware oefening, zoals de pull-up of muscle-up met een correcte vorm en stap voor stap, onder de knie te krijgen. Ook in de toekomst, wanneer je een gevorderde bent, komt een resistance band goed van pas. Je kunt deze dan gebruiken om een oefening juist te verzwaren.

Parallettes

Daarnaast behoort ook een set parallettes bij de standaard uitrusting van een calisthenics atleet. De parallettes bieden je de mogelijkheid om verschillende calisthenics oefeningen, zoals push-ups, dips en L-sits uit te voeren.

Ab wheel

Geen enkele buikspieroefening kan op tegen de ab wheel. De ab wheel verstevigt je gehele core en geeft een kracht boost aan je buikspieren. Deze kracht zul je later nodig hebben om gevorderde oefeningen, zoals de human flag of planche te kunnen uitvoeren. Naast de core, train je met de ab wheel ook je borst, schouders en armen.

Magnesium

Ook magnesium mag niet ontbreken in je sporttas. Magnesium absorbeert het vocht op je handen en geeft je de grip die je nodig hebt om aan een stang te blijven hangen. Magnesium is verkrijgbaar in vele verschillende vormen.

Springtouw

Ten slotte hoort ook het springtouw bij de onmisbare calisthenics materialen. Een springtouw is uitstekend voor de warming-up en bereidt je voor op de workout.


Eerder bekeken door jou