Gymringen

Krijg het onder controle Gym Ringen

Home / Gymringen
Filter
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Weergave:


Bezig met laden...
ABS Turn Gym Ringen | StreetGains®
ABS Turn Gym Ringen | StreetGains®

Twee premium ABS kunststof ringen met genummerde straps, stalen sluitingen en een draagtas.

€49,95 € 39,95
Bestellen
Houten Turn Gym Ringen (28MM) | StreetGains®
Houten Turn Gym Ringen (28MM) | StreetGains®

Premium houten turn ringen gemaakt volgens de eisen van de FIG.

€64,95 € 49,95
Bestellen
Houten Turn Gym Ringen (32MM) | StreetGains®
Houten Turn Gym Ringen (32MM) | StreetGains®

Premium houten ringen met genummerde straps, veilige stalen sluitingen en een draagtas.

€64,95 € 49,95
Bestellen
Wordt veel gekocht
Houten Turn Gym Ringen | Lifemaxx®
Houten Turn Gym Ringen | Lifemaxx®

Set bestaat uit twee houten ringen met genummerde straps en stalen sluitingen.

€84,95 € 69,95
Bestellen
Gym Ringen | PT4Pro®
Gym Ringen | PT4Pro®

Set bestaat uit twee ABS ringen met korte straps.

€ 39,95
Bestellen
Gym Ringen Straps | StreetGains®
Gym Ringen Straps | StreetGains®

Set bestaat uit twee genummerde straps met SafeLock en SmartHold technologie.

€ 39,95
Bestellen
X-Mount Plafondhaak Bevestiging Voor Ringen | StreetGains®
X-Mount Plafondhaak Bevestiging Voor Ringen | StreetGains®

Bevestig de ringen eenvoudig aan het plafond.

€ 32,95
Bestellen
Deuranker Voor Ringen | StreetGains®
Deuranker Voor Ringen | StreetGains®

Stevige deuranker voor het bevestigen van een set ringen aan een deur.

€ 14,95
Bestellen
Gym Ringen Competition Straps | Lifemaxx®
Gym Ringen Competition Straps | Lifemaxx®

Competition ring straps met een lengte van 2,5 meter.

€ 39,95
Bestellen

Trainen met Gym Ringen

Het trainen met Ringen is zeer effectief en uitdagend. Een basis oefening zoals push-ups, is wanneer deze wordt uitgevoerd met Ringen een stuk moeilijker. Dit komt doordat het bewegingsbereik (range of motion) groter is en de ringen alle kanten op kunnen. Dit vereist meer kracht en spiergroepen die samen moeten werken om de ringen onder controle te houden. Het trainen met Ringen heeft daarnaast nog meer voordelen. Zo is het trainen met Ringen minder belastend voor de gewrichten. Dit komt doordat het lichaam zich niet in een gefixeerde positie bevind. Hierdoor kan onder andere de schouder, elleboog en pols vrij bewegen. Verder is het eenvoudig de weerstand van een ring oefening te verlichten of verzwaren, door middel van de hoek waarin wordt getraind te veranderen. Hoe horizontaler de positie van het lichaam is des te moeilijker een oefening wordt. Ten slotte zijn Ringen compact en draagbaar, waardoor deze overal mee naartoe kunnen worden genomen.

Houten Gym Ringen

Het materiaalsoort hout is het meest gebruikte materiaal voor Gym Ringen. Naast dat dit er esthetisch goed uiztiet brengt dit ook vele andere voordelen met zich mee. Zo is de grip van een Houten Ring enorm. Deze grip wordt zelfs behouden wanneer je zweet, doordat het hout vocht absorbeert. Houten Ringen liggen daardoor erg goed in de hand en voelen als een verlengstuk van de hand aan. Dit geeft zekerheid en betrouwbaarheid aan de atleet. Houten Ringen zijn erg geschikt voor wanneer je deze intensief wil gaan gebruiken en serieuze progressie in je ring oefeningen wil behalen. Een nadeel van Houten Ringen is dat je deze niet permanent buiten kunt laten hangen doordat veel zon en regen het hout kan beschadigen. Alle Ringen uit ons assortiment zijn vervaardigd uit premium berkenhout en geschikt voor proffesioneel gebruik.

ABS Gym Ringen

ABS Gym Ringen zijn een goed alternatief voor houten gym ringen. De ABS Ringen zijn voordeliger en tevens bestand tegen verschillende weersinvloeden. Dit kan erg handig zijn wanneer je de Ringen permanent buiten wil laten hangen. Een nadeel van ABS Gym Ringen is dat deze, in vergelijking met houten ringen, een minder goede grip hebben. Om de grip op de ABS Ringen te verbeteren beschikken de StreetGains® en Lifemaxx® ABS Ringen over een non-slip profiel. Daarnaast kun je gebruik maken van magnesium om de grip nog verder te verbeteren.

Een diameter van 28 of 32 milimeter

We bieden zowel ringen voor fitness als voor het turnen aan. Het verschil tussen deze twee soorten is de dikte van de ring. Turn ringen hebben een diameter van 28 millimeter en zijn speciaal gemaakt volgens de eisen van de FIG (Fédération Internationale de Gymnastique). Het is makkelijker om op deze ringen een zogeheten 'false grip' te gebruiken. Fitness ringen hebben een diameter van 32 millimeter. Deze dikkere ringen worden gebruikt bij fitness trainingen. Met deze ringen ontwikkel je meer gripkracht dan met turn ringen. Ook voelen deze ringen comfortabeler aan voor een atleet met grote handen.


Eerder bekeken door jou