Home / Start met jouw gym ring training

Start met jouw gym ring training

Welkom bij onze Gym Ring Training - waarin kracht, stabiliteit en flexibiliteit naadloos samenkomen om jouw fitnessdoelen te verwezenlijken, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu een doorgewinterde atleet bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen of een beginner die zijn fitnessreis begint. Onze gym ringen bieden een dynamische en effectieve manier van trainen.

Wat is gym ring training

Gym Ring Training is een dynamische en veelzijdige vorm van krachttraining die gebruikmaakt van gymnastiekringen, ook wel turn ringen genoemd. Deze fitnessbenadering daagt traditionele fitnessnormen uit en biedt een unieke mix van kracht, stabiliteit en flexibiliteitstraining. Het concept is afkomstig uit de gymnastiekwereld, waar het gebruik van ringen essentieel is voor het ontwikkelen van de indrukwekkende kracht en controle die kenmerkend zijn voor gymnasten. Wat Gym Ring Training onderscheidt, is de instabiliteit van de ringen. In tegenstelling tot vaste apparatuur dagen deze ringen je uit om constant je evenwicht te bewaren en je spieren te stabiliseren. Hierdoor worden niet alleen de grote spiergroepen geactiveerd, maar ook de dieper gelegen, ondersteunende spieren die essentieel zijn voor een sterke kern en een evenwichtig lichaam.

De voordelen van trainen met turn ringen

 1. Functionele kracht
  Turn ringen dagen je uit om functionele kracht op te bouwen, waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Dit verbetert niet alleen je spierkracht, maar ook je algehele lichaamsstabiliteit.
   
 2. Flexibiliteit en bewegingsvrijheid
  Met gym ringen kun je volledige bewegingsvrijheid ervaren, waardoor je je flexibiliteit vergroot en je lichaam op natuurlijke wijze beweegt.
   
 3. Core-versterking
  De instabiliteit van de ringen dwingt je core-spieren om continu te werken, waardoor je een sterke, evenwichtige kern ontwikkelt.
   
 4. Aanpasbare intensiteit
  Pas de hoogte van de ringen aan om de intensiteit van je workout te veranderen. Hierdoor zijn ringen geschikt voor zowel beginners als ervaren atleten.

Bereik je calisthenics doelen

 • Full-body spieropbouw
  Voer een breed scala aan oefeningen uit, zoals push-ups, pull-ups en dips, om full-body spieropbouw te stimuleren.
   
 • Verbeterde lenigheid
  Gebruik de ringen voor dynamische stretchoefeningen die je lenigheid vergroten en je gewrichtsbereik verbeteren.
   
 • Gevorderde calisthenics moves
  Oefen progressieve calisthenicsbewegingen zoals de planche, muscle-up en front lever, dankzij de veelzijdigheid van gym ringen.

Ontdek onze turn ringen en accessoires

Ontdek onze hoogwaardige turn ringen, verstelbare banden en essentiële accessoires zoals deurankers, om je calisthenicservaring te verrijken. Onze turn ringen zijn vervaardigd uit duurzame materialen, waardoor ze bestand zijn tegen intensieve trainingssessies. Ontworpen voor zowel beginners als gevorderde atleten, bieden onze gym ringen een eenvoudige en effectieve manier om je kracht, flexibiliteit en stabiliteit te verbeteren.