Home / Calisthenics Park Utrecht

Calisthenics Park Utrecht

Calisthenics Park Utrecht

Wie op zoek was naar een calisthenics park in Utrecht werd teleurgesteld. In Utrecht waren er tot nu toe een paar stangen in het Julianapark en in het park Transwijk te vinden, maar dit was het eigenlijk net niet. Weinig toestellen, lage stangen en amper mogelijkheden. Voor wie op zoek was naar een écht calisthenics park in Utrecht was genoodzaakt naar Maarssen toe te gaan. Sinds een paar maanden is daar verandering in gekomen. In samenwerking met de Universiteit Utrecht is er een nieuw calisthenics park op de Uithof gekomen. Het park ligt langs de Leuvenlaan tegenover het Educatorium. Een mooie en gezellige locatie, dat het best te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer. Er loopt een voetpad langs het park, waar geregeld mensen voorbijkomen en het park wordt daadwerkelijk gebruikt door sporters van verschillende niveaus.

Streetworkout park Utrecht

Het mooie grastapijt onder de bars nodigt echt uit om te sporten en zorgt voor een zachtere landing als het even misgaat. Naast de gebruikelijke pull-up bars, zijn er twee dip bars en één monkey bar aanwezig. Verder is het park voorzien van een ladder met horizontale stangen en een verticale stang waarop bijvoorbeeld de human flag geoefend kan worden. De ringen in het calisthenics park in Utrecht zijn een leuke toevoeging, maar de mogelijkheden en bewegingsvrijheid hiermee zijn beperkt, in tegenstelling tot echte ringen. Goed zwaaien en een iron cross uitvoeren is bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook zijn er twee schuine bankjes, zodat ook de onderrug en buikspieren kunnen worden aangepakt. Ten slotte kan er met behulp van de figuren op de grond de explosiviteit van het onderlichaam worden getraind. Kortom een heel compleet parkje met veel mogelijkheden. Een echte aanvulling voor de sporters in Utrecht en dus zeker de moeite waard om een keer te trainen.

Ga je er heen? Bekijk dan onze selectie calisthenics equipment voor beginners en gevorderden. Hieronder een aantal foto’s om een beter beeld van het calisthenics park in Utrecht te krijgen.

dip stangen in het calisthenics park uithof

buikspieroefeningen uitvoeren in het calisthenics park utrecht
  Team StreetGains     18-02-2017 21:19     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Perhotelan -  17-06-2023

Are there any recommended best practices or etiquettes mentioned in the article for individuals using the Calisthenics Park in Utrecht? Does it provide any guidelines on sharing equipment, respecting others' training space, or any specific rules and regulations that visitors should be aware of? Tel U