Home / Koopadvies: Welke resistance band heb ik nodig?

Koopadvies: Welke resistance band heb ik nodig?

Koopadvies: Welke resistance band heb ik nodig?

Regelmatig krijgen we de vraag welke resistance band geschikt is voor mij. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste weerstand van de resistance band, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van welke power band geschikt is voor welk trainingsdoel. Mocht je er toch niet helemaal uit komen en meer advies willen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via hier.

Krachttraining met resistance bands voor de beginnende sporter

Je bent een beginnende sporter en wil de power bands gebruiken voor bijvoorbeeld: bicep curls, tricep extensions, rows, chest presses, lying pull-overs, squats, overhead presses en crunches. Over het algemeen is de rode (light) en zwarte (medium) resistance band hier geschikt voor.

Krachttraining met resistance bands voor de gevorderde sporter

Je bent een gevorderde sporter en hebt al relatief veel kracht en een goede basis opgebouwd. Je wil de power bands gebruiken voor bijvoorbeeld rows, chest presses, lying pull-overs, squats, overhead presses, verzwaarde push-ups en dips. Over het algemeen is de paarse (strong) en groene (extra strong) resistance band hier geschikt voor. Wanneer je ook hele zware squats wilt uitvoeren, raden we je ook de blauwe (extreme) resistance band aan.

Warming-up, stretching & mobiliteitstraining

Wil je de resistance band gebruiken tijdens de warming-up, stretching of mobiliteitstraining. Hiervoor raden wij de gele (extra light) en/of rode (light) resistance band aan.

Hulp bij het optrekken & muscle-ups

Wil je een specifieke oefening, zoals de pull-up of muscle-up onder de knie krijgen? Speciaal hiervoor hebben wij drie verschillende pakketen samengesteld.
► Pull-Up Pack
► Muscle-Up Pack
► One Arm Pull-Up Pack

Dit is een indicatie en hulpmiddel om je te helpen bij het kiezen van de juiste weerstand voor de resistance band. De keuze van een resistance band hangt af van je niveau, ervaring, doel en persoonlijke voorkeur.

Heb je al een resistance band gekocht? Laat hieronder dan een reactie achter met je ervaring en help een ander bij zijn keuze.

  Team StreetGains     16-12-2017 23:29     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Pamela -  25-01-2018

Ik gebruik nu de gele band om op te warmen voor mijn training. Voor mij werkt deze sterkte hier goed voor.