Home / Wat is het verschil tussen de rubberen en stoffen Mini Bands?

Wat is het verschil tussen de rubberen en stoffen Mini Bands?

Mini Bands zijn korte weerstandsbanden met een lengte van ongeveer dertig centimeter. Ze worden gebruikt voor het trainen van het bovenlichaam, maar zijn het populairst bij een benen en billen workout. Daarom worden ze ookwel Booty Bands genoemd. Mini Bands zijn in een stoffen en rubberen variant beschikbaar, maar welke van de twee is de beste keus?

Stoffen Mini Bands

Stoffen Mini Bands zijn zoals de naam al doet vermoeden Mini Bands gemaakt van stof. Het grote voordeel van dit materiaal is dat de banden erg comfortabel aanvoelen en niet van de benen afrollen. Stoffen Mini Bands zijn ideaal voor het trainen van je been- en bilspieren en minder geschikt voor het trainen van het bovenlichaam. De StreetGains Stoffen Mini Bands worden geleverd in een set van drie banden: light, medium en strong. Oefeningen die met de Stoffen Mini Bands kunnen worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld: squats, hip thrusts en crabwalks.

Voordelen Stoffen Mini Bands

  • GLIJDEN NIET: Stoffen Bands blijven goed op hun plek zitten en glijden niet van je benen af.

  • COMFORTABEL: Stoffen Bands voelen prettiger en comfortabeler aan bij gebruik op de blote huid of legging.

  • HOGERE WEERSTAND: Stoffen Bands hebben een hogere weerstand dan de Rubberen Bands.

Rubberen Mini Bands

Rubberen Mini Bands zijn gemaakt van latex rubber. Een belangrijk kenmerk van dit materiaal is dat deze ver kan worden uitgerekt. Hierdoor heeft de atleet een grotere bewegingsbereik. Rubberen Mini Bands worden gebruikt om de been- en bilspieren te trainen, maar ook het bovenlichaam kan hiermee worden getraind. De StreetGains Rubberen Mini Bands worden geleverd in een set van vier banden: light, medium, strong en extreme. Oefeningen die met de Rubberen Mini Bands kunnen worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld: butt kicks, squats en standing kickbacks.

Voordelen Rubberen Mini Bands

  • RANGE OF MOTION: Rubberen Bands kunnen verder worden uitgerekt waardoor je een grote bewegingsbereik hebt.

  • BOVENLICHAAM TRAINEN: Rubberen Bands zijn ook geschikt voor het trainen van het bovenlichaam.

  • VOORDELIG: Rubberen Bands hebben een lage aanschafprijs. 

Conclusie

Beide soorten banden hebben hun voor- en nadelen. De stoffen banden zijn comfortabeler, maar daarentegen zijn de rubberen banden veelzijdiger. Over het algemeen geldt dat wanneer de oefening vereist de band rond de enkels te plaatsen, de rubberen band het geschiktst is. Vereist de oefening de band om de bovenbenen te plaatsen, dan is de stoffen band het geschiktst. Wil je de meeste variatie in je training brengen dan adviseren wij om beide sets in je sporttas paraat te hebben. Dit geeft je de mogelijkheid om voor iedere oefening de juiste band te gebruiken.

  Team StreetGains     18-05-2020 23:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.