Home / How To: Lengte van een speed rope springtouw verstellen

How To: Lengte van een speed rope springtouw verstellen

Alle StreetGains Speed Ropes worden geleverd met een kabel van drie meter lang. Voor het eerste gebruik dien je de kabel naar eigen wens in lengte te verstellen. Hieronder leggen we uit hoe je dit in vier simpele stappen doet.

1. Houd in elk hand één handvat van de speed rope vast. Plaats beide voeten naast elkaar en stap met één voet op de kabel.

2. Trek het springtouw met beide handvatten strak omhoog. Voor een beginnende atleet adviseren wij dat de bovenkant van de handvatten tot ongeveer het midden van je borst komen. Een professional raden wij de onderkant van de borst als uitgangspunt aan.

3. Trek de kabel door één van de handvatten, zodat deze op de juiste hoogte komt. Draai nu de stelschroef los en verplaats deze naar de juiste positie. Draai de stelschroef vervolgens weer goed vast.

4. Test de nieuwe lengte voorzichtig uit. Is dit voor jou de perfecte lengte? Knip dan met behulp van een tang de overtollige kabel eraf. Houd altijd een paar extra centimeters kabel over, zodat je deze indien nodig later nog iets kunt verstellen. Plaats vervolgens de rubbere beschermdop terug op de kabel. Mocht je achteraf een reserveonderdeel nodig hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Team StreetGains     16-04-2020 23:23     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Team StreetGains -  02-02-2022

@Hans Ja, deze is via de volgende pagina in twee diktes te bestellen. https://www.streetgains.nl/Springtouwen

 Hans -  31-01-2022

Is (kabel) los ye bestellen? Mvg, hans